Gulas unguresc cu cartofi noi

de Rocsi in Porc, 13 Iun 2013 | 45575 vizualizari

 

Hristos S-a Inaltat! De ceva timp am in plan sa pregatesc un gulas. Uite ca i-a venit randul. M-am uitat peste mai multe retete si am incercat sa ma apropii cat mai mult de cea originala, doar ca am folosit cartofi noi. A iesit o mare bunatate, ne-a incantat papilele gustative si burticile noastre tare multumite au fost. Ce este bun, este bun domle' si ne place ;)...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc fara grasime
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 10-12 cartofi noi mai mici
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc cu cartofi noi:

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile. Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute. Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei. Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit. Rosiile le facem cubulete mici. Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.

Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).

Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.

Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat. Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit.

O sa va lingeti pe degete nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas de cartofi cu carne de porc